Popularno jelo za roštiljanje.
Sastojci
- Mljeveno meso
1kg
- Luk 100g
- Kravlji sir 100g
- 1 česmo bijelog
luka
- Sol 20g
- Biber 10g
- Ulje
Priprema
Mljeveno meso najprije posolite i pobiberite. Dodajte
sitno isjeckani luk i bijeli luk. Smijesu dobro izmješajte, tako da se svi
sastojci sjedine. Ostavite smijesu da se odmori
nekoliko minuta. Dvije jednake kuglice mesa izradite u prepoznatljive
pljeskavice. Dodajte kravlji sir na donju pljeskavicu, zatim preklopite sa
gornjom pljeskavicom i sve rubove dobro sjedinite. Zagrijte tavu za roštiljanje
ili roštilj. Dodajte malo ulja i pecite svaku stranu 7-10 minuta. Pljeskavicu
možete roštiljati na otvorenom ili ispeći na tavi u vašoj kuhinji.
Poslužite uz prilog po želji.
Uživajte.
0 komentari :
Objavi komentar