Sastojci
·
500
g bijelog kravljeg sira
·
20
dag brašna (oštro ili glatko)
·
10
dag pšenične griza
·
2
jaja
·
vegeta,
sol, biber
·
krušne
mrvice u koje će se kroketi uvaljati prije prženja
Priprema
·
Sve
sastojke dobro izmiješati u većoj posudi. Trebali biste dobiti srednje tvrdu
kuglu tijesta.
·
Na
pobrašnjenoj radnoj površini izraditi tijesto još jednom. Razvući ga u deblji
valjak. Izrezati taj valjak u nekoliko dijelova pa svaki dio rukama stanjiti u
tanji valjak koji se potom reže na željenu dužinu.
·
Ako
se od mase rade prženi kroketi tada od valjka režite dužine oko 8 cm, pa svaki
kroket malo uvaljate u krušne mrvice.Ako se od mase rade njoki, izrežite valjak
na manje komadiće.
·
Za
krokete zagrijati veću količinu ulja, pa u vrelom ulju pržiti krokete dok
lijepo ne porumene. Ocijediti ih od viška masnoće na papirnom ubrusu.
·
Za
njoke, zavriti veću količinu slane vode pa u kipuće spuštati njoke. Kada
isplivaju na površinu, kuhati još 5 minuta, ocijediti i poslužiti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar