Sastojci
Za biskvit
·
2 jaja
·
4 šoljice ulja
·
6 šoljice mlijeka
·
3 šoljice griza
·
5 šoljica brašna
·
1 pecivo
·
1 vanila
·
100 g mljevenih oraha
·
100 g suhog grožđa
Za šerbet
·
1kg šećera
·
1 l vode
·
nekoliko kapi limuna
i još
·
100 g oraha za posipanje
Priprema
Jaja dobro mikserom izmutiti dodati ulje,mlijeko i sve ostale sastojke dobro promiješati i ispeći u plehu 30×40 oko 30 min.. Šerbet kuhati oko pola sata i na kraju ocijediti u njega nekoliko kapi limuna.. Hladan kolač preliti sa mlakim šerbetom (nikako vrućim) bogato posuti orasima i pustiti da se dobro ohladi 24 sata i onda tek služiti.. ( najbolje ga je čuvati u frižideru jer dobro ohlađen ima super ukus)..Možda će vam na početku izgledati da je previše šerbeta al kolač sve to upije i treba da je baš sočan..!!
0 komentari :
Objavi komentar