Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » KADA PROBATE OVAJ KREMASTI UŽITAK NEĆETE ZNATI ZA GRANICE

KADA PROBATE OVAJ KREMASTI UŽITAK NEĆETE ZNATI ZA GRANICE

Written By Hmm Njam Kuhaj on ponedjeljak, 13. studenoga 2017. | studenoga 13, 2017


Sastojci

Kora
·         6 bjelanaca
·         250 g šećera
·         2 kašike brašna
·         1 kašika sirćeta
·         150 g čokolade
·         50 g margarina

Fil od vanile
·         6 žumanaca
·         250 g šećera
·         4 kašike gustina
·         2 pudinga od vanile
·         1 l mlijeka
·         375 g margarina

Fil od jagoda
·         600 g jagoda
·         250 g šećera
·         200 ml soka od jagoda
·         3 pudinga od jagoda
·         400 ml slatke pavlake


Priprema

Kora
1. Umutiti bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, potom dodati sirće i mutiti još malo.
2. Varjačom polako umiješati brašno. Dobijenu smjesu sipati na pleh obložen papirom za pečenje.
3. Koru sušiti na 120°C 90 min.
4. Posebno otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko ohlađene kore.

Fil od vanile
1.    U šerpu sipati 9 dl mlijeka i kuhati dok ne proključa.
2.    Umutiti žumanca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i puding od vanile sa preostalim mlijekom. Zatim sjediniti umućena žumanca sa smjesom od pudinga pa sipati u ključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3.    U ohlađeni fil dodati omekšan margarin i umutiti.

Fil od jagoda
1. Sjediniti izmiksane jagode, šećer i polovinu soka od jagoda pa kuhati 5 minuta.
2. Preostali sok razmutiti sa pudingom od jagoda pa sipati u smjesu od miksanih jagoda i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati polovinu šlaga od slatke pavlake i umutiti.


Finalni postupak
1. Koru premazati filom od vanile, zatim nanijeti fil od jagoda i ukrasiti preostalim šlagom.
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar