Sastojci
·
1 pakovanje “petit beurre” keksa
·
25 čokoladnih bananica
·
200 ml kisele pavlake
·
200 ml slatke pavlake
·
200g šećera u prahu
·
šlag krema
Priprema
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te
šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u veće komade, zatim i bananice drobljene na manje komadiće pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
U smjesu dodati keks drobljen u veće komade, zatim i bananice drobljene na manje komadiće pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
0 komentari :
Objavi komentar