Sastojci
Tijesto:
·
6 jaja
·
6 kašika šećera
·
3 kašike ulja
·
1 kašika kakaa
·
2 kašike krušnih mrvica (prezle)
·
3 kašike brašna
·
1 vrećica praška za pecivo
Krema:
·
15 kašika šećera
·
1,5 l mlijeka
·
2 pudinga od vanilije
·
2 pudinga od lješnjaka
·
2 pudinga od čokolade
·
250 g margarina
Glazura:
·
100 g čokolade za kuhanje
·
250 ml vrhnja za šlag
Priprema
Tijesto
Umutiti bjelanjke, te dodati šećer, žumanjke, ulje, mrvice, kakao, brašno i
prašak za pecivo. Peći 30 min. na 150°.
Krema
Izmiješati 5 kašika šećera i 2 pudinga od
vanilije s malo mlijeka, odvojenog od 1/2 l. Ostatak staviti da zakipi i
skuhati kremu.
Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.
Ako nisam dovoljno jasna, znači, na dva pudinga ide po 5 kašika šećera i 1/2 l mlijeka.
Margarin podijeliti na 3 dijela. Kad se kreme prohlade u svaku dodati po 1/3 margarina. Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.
Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.
Ako nisam dovoljno jasna, znači, na dva pudinga ide po 5 kašika šećera i 1/2 l mlijeka.
Margarin podijeliti na 3 dijela. Kad se kreme prohlade u svaku dodati po 1/3 margarina. Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.
Glazura
250 ml vrhnja za šlag staviti da zakipi , ugasiti vatru, staviti
izlomljenu čokoladu neka odstoji 5 minuta i miješati dok se čokolada u
potpunosti ne otopi. Preliti po kolaču.
0 komentari :
Objavi komentar