Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » Oreo nutella cheesecake, ostavite sve i počnite praviti ovaj kolač

Oreo nutella cheesecake, ostavite sve i počnite praviti ovaj kolač

Written By Hmm Njam Kuhaj on subota, 18. studenoga 2017. | studenoga 18, 2017


Sastojci

Podloga:
·         24 kom oreo keksića (cca 250g)
·         125 g margarina

Sirni fil:
·         125 g quark sira (u sparu je topfen)
·         100 g sirnog ili mliječnog namaza
·         250 ml slatkog vrhnja
·         1 limun
·         3 kašike šećera
·         1 paketić vanilin šećera
·         1 paketić želatine (ili 6 pločica)

Mliječni fil:
·         1 l mlijeka
·         12 kašika gustina
·         6 kašika šećera
·         2 paketića vanilin šećera
·         200 g margarina
·         8 oreo keksića
·         4-5 kašika Nutelle


Priprema

Za podlogu treba nožem odvojiti bijelo punjenje od 24 oreo keksića i staviti u posebnu posudu. 
Odvojene keksiće izmrviti i pomiješati sa 125 g rastopljenog margarina. Smjesu staviti u kalup za torte i ravnomjerno utisnuti po dnu kaplupa te staviti u hladnjak dok se pripremaju ostale smjese. 

Od 1 l mlijeka odvojiti 8 dl i staviti kuhati, a u 2 dl pomiješati 12 kašika gustina, 6 kašika šećera i 2 vanilin šećera. Mliječna krema priprema se kao puding tj. smjesa od gustina treba se umiješati pjenjačom u 8 dl uzavrelog mlijeka. Smjesu kuhati minutu dvije i odmah maknuti na stranu te ostaviti da se ohladi. S vremena na vrijeme promiješati kako se ne bi stvarale grudvice. U ohlađenu smjesu kasnije mikserom umiješati 200 g margarina. Dok se mliječna smjesa hladi, u jednoj posudi čvrsto izmiješati 250 ml slatkog vrhnja. Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju. U drugu posudu lagano izmiksati 125g quarka, 100g sirnog namaza, 3 kašike šećera, sok od 1 limuna i 1 vanilin šećer. Na kraju dodati rastopljenu želatinu i lagano promiješati sve zajedno. U sirnu smjesu dodati šlag i lagano pjenjačom to izmješati. Smjesu izliti u kalup na stisnutu podlogu i sve staviti u hladnjak.

Mliječnu smjesu podijeliti u dva jednaka dijela. U prvi dio umiksati bijelo punjenje iz oreo keksića i nadrobiti 8 cijelih oreo keksića (ako ih režete nožem da budu velićine 1/4 ili 1/8 oreo keksa). Preliti smjesu preko sirnog fila i staviti u hladnjak. U drugu polovicu mliječnog fila umiksati 4-5 kašika nutelle. To može biti više ili manje, bitno je da smjesa dobije nutellastu boju. Preliti smjesu preko oreo fila i staviti u hladnjak na min 4 sata (najbolje ostaviti preko noći).


Posluživanje

Poslužiti dobro rashlađeno. Torta treba biti barem 4h u hladnjaku, a najbolje je ostaviti je preko noći.
Prije posluživanja, tortu možete još ukrasiti mrvicama oreo keksića ili šlagom.


I još nekoliko savjeta 

– kada kuhate mliječnu kremu, ona se radi kao puding i nakon otprilike minutu-dvije-tri se i stisne kao puding (ispadne možda malo rjeđe i to je ok). Nakon što se ohladi i u nju doda margarin dobit će teksturu kakvu treba.

– ako inače ne jedete želatinu možete umjesto nje koristiti šlagfix.

– raspored slojeva moježete raditi proizvoljno. Ja sam prvo stavljara sirni sloj jer je po teksturi “teži” od mliječnog i bilo me strah da bi sir mogao potonuti u mlječnu smjesu. I drugi razlog je bilo iskorištavanje vremena. Dok sam čekala da mi se mliječni fill ohladi bilo mi je zgodno smućkati sirni fil i staviti ga na hlađenje. Ali kažem, možete redosljed raditi kako želite i kako imate vremena.
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar