Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » LAGANA TORTA BEZ PEČENJA KOJOJ JE TEŠKO ODOLJETI

LAGANA TORTA BEZ PEČENJA KOJOJ JE TEŠKO ODOLJETI

Written By Hmm Njam Kuhaj on subota, 18. studenoga 2017. | studenoga 18, 2017


Sastojci

Za podlogu:
·         manje pakiranje pettit beure keksa
·         10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i domaćica)
·         15 dg otopljenog margarina + 3 kašike kakaa

Za kremu:
·         50 dg bijelog kravljeg sira
·         1/2 l vrhnja za šlag
·         15 dg šećera
·         1 kremfix
·         2 vrećice želatine u prahu
·         10 dg čokolade


Priprema

Za podlogu, staviti u vrećicu za zamrzavanje kekse i lagano ih istući batom za meso da se usitne pa ih pomiješati sa otopljenim margarinom u koji ste dodali kakao. U namašćen kalup za torte utisnuti masu rukama, dlanovima lagano nabijati i tuckati dok se ne izravna. Pustiti da se ohladi.

Za kremu, mikserom istući vrhnje za šlag sa kremfixom da bude čvrsto (možete koristiti i biljno, Hulala, Hole i sl. no bit će ukusnije ako koristite mliječno vrhnje za šlag) Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu. Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.

U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano izravnati od gore (a i ne morate, može biti ‘čupava’ ) i dobro rashladiti (najbolje preko noći). Maknuti oprezno obruč od kalupa i rezati po želji velike komade.
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar