Sastojci
Za podlogu:
·
manje pakiranje pettit beure keksa
·
10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i
domaćica)
·
15 dg otopljenog margarina + 3 kašike kakaa
Za kremu:
·
50 dg bijelog kravljeg sira
·
1/2 l vrhnja za šlag
·
15 dg šećera
·
1 kremfix
·
2 vrećice želatine u prahu
·
10 dg čokolade
Priprema
Za podlogu, staviti u vrećicu za zamrzavanje kekse i lagano
ih istući batom za meso da se usitne pa ih pomiješati sa otopljenim margarinom
u koji ste dodali kakao. U namašćen kalup za torte utisnuti masu rukama,
dlanovima lagano nabijati i tuckati dok se ne izravna. Pustiti da se ohladi.
Za kremu, mikserom istući vrhnje za šlag sa kremfixom da bude čvrsto (možete koristiti i biljno, Hulala, Hole i sl. no bit će ukusnije ako koristite mliječno vrhnje za šlag) Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu. Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano izravnati od gore (a i ne morate, može biti ‘čupava’ ) i dobro rashladiti (najbolje preko noći). Maknuti oprezno obruč od kalupa i rezati po želji velike komade.
0 komentari :
Objavi komentar