Ako se priprema na pravi način, piletina može biti ukusnija, sočnija i mekša.
Pileća prsa sa roštilja su brz i lak obrok. Savršen je izbor kada nemate mnogo vremena za pripremu hrane, a opet želite nešto pikantno.
Poslužite se ovim trikom, kako vaša pileća prsa ne bi bila suha.
1. Isijecite file na jednake šnicle, debljine od 1 cm do 1,5 cm. Lagano izlupajte snicle samo sa jedne strane.
2. Napravite sos od limunove kore i maslinovog ulja, dodajte bijeli luk i svjež začin. Sipajte sos u plastičnu kesu, mogu i one za zamrzivač.
3. Ubacite piletinu u kesu sa sosom i sačekajte da odstoji par minuta.
4. Pripremite piletinu na roštilju ili u tiganju. Vodite računa, fileu ne treba duže od 2-3 minuta, sa obe strane, da se pripremi.
File će biti mekan i sočan. Uz njega je dovoljno poslužiti salatu.
Sastojci
Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:
• 4 čena belog luka, usitnjenog
• 6 kašika maslinovog ulja
• kašičica majčine dušice
• pola kašičice origana
• kašičica soli
• pola kašičice bibera
• 1,5 kašičica narendane limunove kore
Za pola kilograma piletine biće vam potrebno:
• 4 čena belog luka, usitnjenog
• 6 kašika maslinovog ulja
• kašičica majčine dušice
• pola kašičice origana
• kašičica soli
• pola kašičice bibera
• 1,5 kašičica narendane limunove kore
0 komentari :
Objavi komentar