Sastojci
• 150 g luka
• 170 g šampinjona iz konzerve
• 800 g pilećih odrezaka
• 4 režnja bijelog luka
• sol, biber
• čili u prahu (po želji)
• sušeno provansalsko bilje
• 2 kašike ulja
• 1 kašikice zelenog papra u zrnu (po želji)
• 200 g vrhnja za kuhanje
• 150 g creme fraiche ili milerama
• 20 g maslaca
• 20 g brašna
• 1 bočica (250ml) ciganskog umaka ili dodati 4-5 kašika ajvara
• 150 g luka
• 170 g šampinjona iz konzerve
• 800 g pilećih odrezaka
• 4 režnja bijelog luka
• sol, biber
• čili u prahu (po želji)
• sušeno provansalsko bilje
• 2 kašike ulja
• 1 kašikice zelenog papra u zrnu (po želji)
• 200 g vrhnja za kuhanje
• 150 g creme fraiche ili milerama
• 20 g maslaca
• 20 g brašna
• 1 bočica (250ml) ciganskog umaka ili dodati 4-5 kašika ajvara
Način pripreme
Luk ogulite i na sitno nasjeckajte. Šampinjone ocijedite. Odreske operite, obrišite i narežite na široke rezance oko 2,5 cm, a zatim na komadiće od 3 cm. Bijeli luk ogulite i prositnite.
Luk ogulite i na sitno nasjeckajte. Šampinjone ocijedite. Odreske operite, obrišite i narežite na široke rezance oko 2,5 cm, a zatim na komadiće od 3 cm. Bijeli luk ogulite i prositnite.
Meso začinite bijelim lukom, solju, biberom, čilijem u prahu i provansalskim biljem. Luk pržite na vrućem ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso i pecite na jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte gljive i biber u zrnu te posolite i pobiberite. Umiješajte vrhnje i creme fraiche (ili mileram). Umijesite maslac s brašnom, umiješajte u umak, zavrijte i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Umiješajte ciganski umak (ili ajvar). Prokuhajte još koju minutu i poslužite s rižom, kus-kusom ili tjesteninom.
0 komentari :
Objavi komentar