Sastojci
BISKVIT
• 5 kašika maslaca
• 200 g punozrnatog keksa (može i petit beurre)
KREMA
• 400 g krem sira za mazanje
• 2 jaja
• 140 g šećera
• Pola vrećice vanilin šećera
• 450 ml kiselog vrhnja
PRELJEV
• 4 kašike vode
• 50 g šećera
• 250 g borovnica
BISKVIT
• 5 kašika maslaca
• 200 g punozrnatog keksa (može i petit beurre)
KREMA
• 400 g krem sira za mazanje
• 2 jaja
• 140 g šećera
• Pola vrećice vanilin šećera
• 450 ml kiselog vrhnja
PRELJEV
• 4 kašike vode
• 50 g šećera
• 250 g borovnica
Priprema
• Maslac kratko otopite na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa mu dodajte mljevene punozrnate kekse.
• Dno kalupa za torte promjera oko 20 cm obložite pek papirom i premažite s malo ulja, u njega stavite smjesu sa mljevenim keksima i poravnajte.
• Krem sir, jaja, 100 g šećera i ¼ vanilin šećera miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte kremu preko keksa.
• Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190°C oko 20 minuta.
• Izvadite kolač iz rerne, ali pećnicu ne gasite.
• Kiselo vrhnje i ostatak šećera (40g) pomiješajte pa prelijte preko kolača.
• Kolač vratite ponovno u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.
• Ostavite cheesecake u frižideru da se dobro ohladi, najmanje 3 sata.
• Preljev pripremite tako što ćete šećer pomiješati sa 2 žlice vode lončiću i prokuhati na laganoj vatri kako bi se šećer rastopio. Čim se šećer rastopi, dodajte mu borovnice i poklopite. Kuhajte dok borovnice fino ne omekšaju.
• Gustin prvo miješanjem rastopite sa 2 žlice vode, a onda ga dodajte u smjesu sa borovnicama, promiješajte pa maknite sa vatre.
• Ohlađeni cheesecake zalijte sosom prije serviranja.
• Maslac kratko otopite na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa mu dodajte mljevene punozrnate kekse.
• Dno kalupa za torte promjera oko 20 cm obložite pek papirom i premažite s malo ulja, u njega stavite smjesu sa mljevenim keksima i poravnajte.
• Krem sir, jaja, 100 g šećera i ¼ vanilin šećera miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte kremu preko keksa.
• Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190°C oko 20 minuta.
• Izvadite kolač iz rerne, ali pećnicu ne gasite.
• Kiselo vrhnje i ostatak šećera (40g) pomiješajte pa prelijte preko kolača.
• Kolač vratite ponovno u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.
• Ostavite cheesecake u frižideru da se dobro ohladi, najmanje 3 sata.
• Preljev pripremite tako što ćete šećer pomiješati sa 2 žlice vode lončiću i prokuhati na laganoj vatri kako bi se šećer rastopio. Čim se šećer rastopi, dodajte mu borovnice i poklopite. Kuhajte dok borovnice fino ne omekšaju.
• Gustin prvo miješanjem rastopite sa 2 žlice vode, a onda ga dodajte u smjesu sa borovnicama, promiješajte pa maknite sa vatre.
• Ohlađeni cheesecake zalijte sosom prije serviranja.
0 komentari :
Objavi komentar