Savršeno mekana i ukusna. Topi
se u ustima.
Sastojci
Kora
·
1 jaje
·
60 ml ulja
·
120
g mekog brašna
·
Pola
kesice prašaka za pecivo
·
100
ml jogurta
·
Pola
kašičice soli
Nadjev
·
4
roštiljske kobasice
·
6 kiselih krastavaca
Preliv
·
2 jaja
·
200 ml kisele pavlake
·
Pola
kašičice soli
Priprema
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, izmiješati,
pa dodati brašno, so i prašak za pecivo. Pleh za komisbrot obložiti papirom za
pečenje koji je prethodno navlažen vodom i dobro ocijeđen. Sipati smjesu u
pleh, pa preko staviti sa obje strane po dvije roštiljske kobasice, a u sredinu
kisele krastavce. Kobasicu i krastavce dobro utisnuti u tijesto. Rernu zagrijati
na 200 stepeni C i staviti tijesto da se peče. Poslije 15-ak minuta ga izvaditi
iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu,
pokriti alu folijom i nastaviti pečenje još oko 30-40 minuta. Desetak minuta
pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lijepo zapeče. Sjeći kada se
prohladi.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar