Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , » Pita sa roštiljskim kobasicama i kiselim krastavcima

Pita sa roštiljskim kobasicama i kiselim krastavcima

Written By Hmm Njam Kuhaj on nedjelja, 8. listopada 2017. | listopada 08, 2017

Savršeno mekana i ukusna. Topi se u ustima.


Sastojci
Kora
·         1 jaje
·         60 ml ulja
·         120 g mekog brašna
·         Pola kesice prašaka za pecivo
·         100 ml jogurta
·         Pola kašičice soli
Nadjev
·         4 roštiljske kobasice
·         6 kiselih krastavaca
Preliv
·         2 jaja
·         200 ml kisele pavlake
·         Pola kašičice soli

Priprema
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, izmiješati, pa dodati brašno, so i prašak za pecivo. Pleh za komisbrot obložiti papirom za pečenje koji je prethodno navlažen vodom i dobro ocijeđen. Sipati smjesu u pleh, pa preko staviti sa obje strane po dvije roštiljske kobasice, a u sredinu kisele krastavce. Kobasicu i krastavce dobro utisnuti u tijesto. Rernu zagrijati na 200 stepeni C i staviti tijesto da se peče. Poslije 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti alu folijom i nastaviti pečenje još oko 30-40 minuta. Desetak minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lijepo zapeče. Sjeći kada se prohladi.

Prijatno!
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar