Torta koja osvježava svojom kremoznošću i voćem.
Sastojci
TIJESTO:
• 250 gr brašna
• 100 gr šećera
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 80 gr margarina ili maslaca
• 1 jaje
• 250 gr brašna
• 100 gr šećera
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 80 gr margarina ili maslaca
• 1 jaje
FIL:
• 500 ml mlijeka
• 2 pudinga od vanilije
• 200 gr šećera
• 800 gr milerama
OSTALO:
• voće po želji (npr. oko 500 gr zamrznutog šumskog voća)
• 1 preljev za tortu
• malo šlaga za dekoraciju
• po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
• 500 ml mlijeka
• 2 pudinga od vanilije
• 200 gr šećera
• 800 gr milerama
OSTALO:
• voće po želji (npr. oko 500 gr zamrznutog šumskog voća)
• 1 preljev za tortu
• malo šlaga za dekoraciju
• po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
Priprema
• U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje, te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
• Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
• Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
• Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
• U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
• Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
• Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
• Isto tako možete odmah složiti željeno voće ( zamrznuto miješano voće).
• Stavite sve zajedno peći u zagrijanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.
• Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte, ta staviti u frižider.
• Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.
• U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje, te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
• Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
• Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
• Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
• U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
• Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
• Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
• Isto tako možete odmah složiti željeno voće ( zamrznuto miješano voće).
• Stavite sve zajedno peći u zagrijanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.
• Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte, ta staviti u frižider.
• Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.
0 komentari :
Objavi komentar