Za kremasti kolač sa borovnicama će vam trebati samo nekoliko sastojaka. Prije svega keksi za podlogu umjesto biskvita. Možete iskoristiti bilo koje suhe kekse koje želite i volite. Potrebno ih je samo pomiješati sa dovoljnom količinom otopljenog maslaca kako biste dobili čvrstu podlogu kolača. Kremica je onda jednostavna, od pudinga i vrhnja koja se brzo skuha. Kruna svega su svježe borovnice koje se lijepo preliju preljevom za torte pa vam toonda vizualno izgleda kao da borovnice plivaju u kristalno čistom potoku.
Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja također ima i kristalno čist, osvježavajući okus. Savršen spoj slatke podloge, vanilaste kreme i svježih bobica. Možda vas jedan zalogaj ove rashlađene sočne kocke s borovnicama neće na prvu odvesti mislima daleko u planinske predjele gdje nema sparine i vrućine, ali osjećaj svježine koji vam pruža pamtit ćete još dugo.
Sastojci
Podloga:
• 300 g pettit beure keksa
• 200 g maslaca
Podloga:
• 300 g pettit beure keksa
• 200 g maslaca
Krema:
• 2 pudinga od vanilije
• 7 dl mlijeka
• 6 kašikica šećera
• 4 kašike kiselog vrhnja
• 50 g maslaca
Dodatno:
• 300 g svježih borovnica
• 1 vrećica svjetlog preljeva za torte i kolače
• 2 pudinga od vanilije
• 7 dl mlijeka
• 6 kašikica šećera
• 4 kašike kiselog vrhnja
• 50 g maslaca
Dodatno:
• 300 g svježih borovnica
• 1 vrećica svjetlog preljeva za torte i kolače
Priprema
Za podlogu treba najprije samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobivenu prilično rastresitu smjesu pretresti u lim za kolače koji ste prethodno premazali sa malo maslaca. Smjesu ravnomjerno natiskati dlanovima da bude potpuno glatka i kompaktna. Pospremiti u frižider dok pripremate kremu.
Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. Kada je puding kuhan u još vruće dodati maslac i kiselo vrhnje, promiješati i krema je gotova. Dobivenom, još toplom kremom premazati podlogu od keksa, rasporediti borovnice, pa sve zajedno preliti preljevom za torte pripremljenim po uputi na omotu.
Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja dobro rashladiti pa poslužiti rezano na kocke. Prijatno!
Za podlogu treba najprije samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobivenu prilično rastresitu smjesu pretresti u lim za kolače koji ste prethodno premazali sa malo maslaca. Smjesu ravnomjerno natiskati dlanovima da bude potpuno glatka i kompaktna. Pospremiti u frižider dok pripremate kremu.
Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. Kada je puding kuhan u još vruće dodati maslac i kiselo vrhnje, promiješati i krema je gotova. Dobivenom, još toplom kremom premazati podlogu od keksa, rasporediti borovnice, pa sve zajedno preliti preljevom za torte pripremljenim po uputi na omotu.
Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja dobro rashladiti pa poslužiti rezano na kocke. Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar