Sastojci
Biskvit
· 7 bjelanjaka
·
7 kašika šećera
·
1 vanilin šećer
·
7 kašika brašna
·
1/2 praška za pecivo
Krema
·
7 žumanjaka
·
7 kašika šećera
·
6 kašika brašna
·
3 vanilin šećera (ili par kapi vanil arome)
·
7 dcl mlijeka
·
25 dkg margarina za kolače ili maslaca
i još…
·
1 kesica šlaga
Priprema
7
bjelanjaka,7 velikih kašika šećera,1 vanil šećer,7 velikih kašika brašna,pola
vrećice praška za pecivo. Dobro izbatit bjelanjke i šećer, dodati lagano brašno
i prašak za pecivo. Staviti u peć na 160 C, jedno 10-15 minuta, samo da se
odvoji od ruba pleha, nikako duže da se ne presuši. Čim je gotov nabockaj ga
vilicom i zalij sa 2 dcl vrelog mlijeka.
Za kremu: 7 žumanjaka,7 velikih kašika šećera,7 velikih kašika brašna,3 vanil šećera (ili velika kašika arome vanilije) to sve dobro izbati i dodaj 1 dcl mlijeka a 6 dcl mlijeka stavi da uzavre pa skuhaj lijepo u to kremu.
Kad se ohladi dodajte maslac ( ja stavljam margarina za kreme) 25 dkg piše , ali ja stavim 15 jer mi krema bude dosta gusta. I na vrh stavim šlag kremu od dolcele od vanilije, može dr.Oetker.
0 komentari :
Objavi komentar