Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » DOMAĆI SIR OD 3 SASTOJKA: KAKO SE PRAVI TVRDI SIR!

DOMAĆI SIR OD 3 SASTOJKA: KAKO SE PRAVI TVRDI SIR!

Written By Hmm Njam Kuhaj on ponedjeljak, 30. listopada 2017. | listopada 30, 2017


Sastojci

·         5 lit svježeg kravljeg mlijeka
·         1,15 dl soli
·         1,25 dl alkoholnog octa 9%


Priprema

·         svježe mlijeko zagrijati do 89-99 stepeni C uz neprekidno miješanje.
·         maknuti s vatre i dodati sol, promiješati, umiriti.
·         dodati ocat uz jako miješanje kuhačom, umiriti.
·         opet zagrijavati bez miješanja kuhačom do 88-98 stepeni C (10-20 min)
dok se ne pojavi sirutka.(ako vam se ne razdvaja, dodati još octa)
·         staviti gazu na cjedilo i zafrkni ju da se cijedi 10 min.
·         prebaci u kalup i staviti teret.
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar