Sastojci
Nadjev
·
100 g šunke
·
200 g svježeg sira
·
sol
·
limunova korica
Tijesto
·
130 g brašna
·
1 jaje
·
0,25 l mineralne vode
·
sol
Smjesa za pohovanje
·
brašno
·
jaje
·
krušne mrvice
Priprema
Palačinke nisu samo slastica već vrlo lako mogu postati cjelovit obrok koji, ovisno o nadjevu, može konkurirati bilo kojem složencu ili punjenoj tjestenini.
Smjesu
za palačinke pripremite prema osnovnom receptu pa ih ispecite i ostavite sa
strane. Šunku narežite na kockice ili tanje trakice pa je pomiješajte sa
svježim sirom. Začinite solju i malo naribane limunove korice.Svaku
palačinku napunite nadjevom, zamotajte je kao sarmu (da ima zatvorene rubove)
pa pohujte u brašnu, umućenom jajetu i krušnim mrvicama. Palačinke pržite u
vrelom dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Odložite
ih na papirnati ubrus kako bi otpustile višak masnoće.Pohovane
palačinke ukrasite kriškom limuna, a uz njih možete poslužiti tartar umak.
0 komentari :
Objavi komentar