Najbolje od svega je što može da stoji u
frižideru po nekoliko dana i uvijek je kao da ste ga tek umijesili.
Sastojci
·
oko 1 kg brašna
·
500 ml mlakog mlijeka
·
200 ml jogurta
·
2 jaja
·
2 kašičice soli
·
1 kašičica šećera
·
1 kocka kvasca
Priprema
U vanglu prosijte kilogram brašna i napravite udubljenje. Sipajte u to udubljenje malo mlakog mlijeka i izmrvite kvasac i pospite šećerom. Izmiješajte sa malo brašna i ostavite da kvasac naraste.
Dodajte sve ostale sastojke i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna sve dok tijesto prestane da vam se lijepi za ruke. Prekrijte tijesto krpom i ostavite da ga lijepo naraste.
Od ovog tijesta možete pravite pogače, kiflice, mekike, picu, ma šta god poželite. Ako ne potrošite sve umotajte tijesto u najlon kesu i ostavite ga u frižideru i do nekoliko dana.
0 komentari :
Objavi komentar