Sastojci
crna kora (2kom)
·
220g brašna
·
½ kesice prašaka za pecivo
·
30 g kakao u prahu Dolčela
·
70 g šećera ( kristal)
·
50 ml mlijeka
·
+-20 ml mlijeka
·
100 g putera ili margarina
kokos kora (2kom)
·
200 g brašna
·
½ kesice prašaka za pecivo Dočela
·
50 g kokosova brašna Dolčela
·
70 g šećera (kristal)
·
50 ml mlijeka
·
+-20 ml mlijeka
·
100 g margarina ili putera
crni fil
·
400 ml mlijeka
·
4 kašike šećera (kristal)
·
1 puding čokolada Dolčela
·
50 g čokolade
·
125 g margarina
kokos fil
·
400ml mlijeka
·
4 kašike šećera
·
1 premium puding kokos Dolčela
·
50 g bijele čokolade
·
4 kašike kokosa
·
125 g margarina
još…
·
kokos za posipanje
Priprema
Za crnu koru pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte prvo otopljeni margarin, promiješajte pa tek onda dodavajte mlijeko, ja sam potrošila oko 60 ml možda će vama trebati 50 ili 70 , zato polako, sve zavisi od brašna i kakaa.
Bitno je da tijesto bude mekano ne lepljivo.
Podijelite tijesto na 2 dijela razvijete 2 kore veličine
20×30 cm i ispecete na prevrnutom plehu na koji ste stavili pek papir. Peku se
na 200 stepeni 10 minuta.
Za bijele kore i kokos koru, isto uradite kao i sa crnim korama..
Pečete na 200 stepeni 10 minuta čim vidite da krajevi kore počinju da rumene vadite iz rerne, moraju ostati bijele.
Za bijele kore i kokos koru, isto uradite kao i sa crnim korama..
Pečete na 200 stepeni 10 minuta čim vidite da krajevi kore počinju da rumene vadite iz rerne, moraju ostati bijele.
Fil crni:
U posebnu šerpicu sipate 300 ml mlijeka, dodate šešer i stavite da provri, u ostatak mlijeka razmutite puding .
Sklonite šerpicu sa vatre i dodate puding ,sve miješajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i skuhajte gusto. Dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi, u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omekšali.
U posebnu šerpicu sipate 300 ml mlijeka, dodate šešer i stavite da provri, u ostatak mlijeka razmutite puding .
Sklonite šerpicu sa vatre i dodate puding ,sve miješajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i skuhajte gusto. Dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi. Ostavite da se prohladi, u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omekšali.
Fil bijeli:
U posebnu šerpicu sipate 300 ml mlijeka, dodate šećer i stavite da provri, u ostatak mlijeka razmutite puding.
Sklonite šerpicu sa vatre i dodajte puding , sve miješajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i skuhajte gusto. Dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi i dodajte kokos. Ostavite da se prohladi, u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omekšali.
U posebnu šerpicu sipate 300 ml mlijeka, dodate šećer i stavite da provri, u ostatak mlijeka razmutite puding.
Sklonite šerpicu sa vatre i dodajte puding , sve miješajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i skuhajte gusto. Dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi i dodajte kokos. Ostavite da se prohladi, u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omekšali.
Preko pospete kokos. Kolač ostaviti da prenoći, sutradan se ljepše
siječe, možete sjeći na šnite ili na kocke oštrim malim tankim nožem koji ste
potopili u vruću vodu ili skalpelom.
0 komentari :
Objavi komentar