Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » Zapečeni hljeb sa bijelim lukom – nevjerovatno lijepog ukusa. Obavezno probajte.

Zapečeni hljeb sa bijelim lukom – nevjerovatno lijepog ukusa. Obavezno probajte.

Written By Hmm Njam Kuhaj on petak, 20. listopada 2017. | listopada 20, 2017


Sastojci 

·  100 g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
·  3 glavice bijelog luka
·  2 supene kašike maslinovog ulja 
·  vekna hljeba 400 g 
·  2 supene kašike isjeckanog peršunovog lista 
·  200 g izrendanog tvrdog sira (najbolja varijanta – parmezan) 
·  prstohvat soli 

Priprema 

Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi. Osijecite vrhove glavica bijelog luka tako da se vide vrhovi svakog česma. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice bijelog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se luk ohladi istisnite česma iz ljuske i krupno nasjeckajte. Narendajte sir i nasjeckajte peršun. Pomiješajte peršun, luk, sir i so sa puterom. Isijecite hljeb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smjesom. Zapecite u zagrijanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.

Prijatno!
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar