Sastojci
· 100 g putera, omekšanog na sobnoj
temperaturi
· 3 glavice bijelog luka
· 2 supene kašike maslinovog
ulja
· vekna hljeba 400 g
· 2 supene kašike isjeckanog
peršunovog lista
· 200 g izrendanog tvrdog sira
(najbolja varijanta – parmezan)
· prstohvat soli
Priprema
Izvadite maslac (puter)
iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi. Osijecite vrhove glavica bijelog
luka tako da se vide vrhovi svakog česma. Na tepsiju stavite papir za pečenje a
na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice bijelog luka i poprskajte
ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se luk
ohladi istisnite česma iz ljuske i krupno nasjeckajte. Narendajte sir i
nasjeckajte peršun. Pomiješajte peršun, luk, sir i so sa puterom. Isijecite
hljeb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smjesom. Zapecite u
zagrijanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar