Sastojci
Kora:
(mjera je čaša od 2 dcl)
·
2 čaše jogurta (običnog)
·
1 čaša kokosovog brašna
·
1 čaša šećera
·
1 čaša pšeničnog griza
·
1 prašak za pecivo
Preliv za koru
·
3 dcl vode
·
4 kašike šećera
·
1 vanil šećer
Fil
·
1 l mlijeka
·
3 pudinga od vanile
·
šećera po ukusu
·
šlag ili slatka pavlaka
Priprema
Prvo
skuhajte preliv, stavite vodu i šećere i
kada se šećer otopi, ostavite da se
preliv ohladi. Za koru, sve sastojke redom, umutite običnom varjačom, da se sjedine
i sipajte u pouljen i brašnom posut pleh velicine 21×30 i stavite u prethodno
ugrijanu rernu, na 180, nekih 20 minuta.
Dok
se kora peče, skuhajte puding u mlijeku, stavite šećera koliko volite slatko.
Vruću koru odmah po vađenju iz rerne prelijte sa ohlađenim prelivom, sačekajte
par minuta da upije, pa prelijte vruć puding po kori. Kada se kolač ohladi,
utucite slag ili slatku pavlaku i premažite i uživajte.
Posluživanje
Ovaj kolač se napravi u roku od pola sata, vrlo je ukusan i praktičan, jer uvijek
možete mijenjati pudinge po želji i uvijek dobijete novi kolač.
0 komentari :
Objavi komentar