Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , » Lagani Cheesecake

Lagani Cheesecake

Written By Hmm Njam Kuhaj on petak, 13. listopada 2017. | listopada 13, 2017


Sastojci
·         240 g mljevenih keksa Dolcela
·         1 kašikica kakaa u prahu Dolcela
·         50 ml slatkog vrhnja
·         40 g maslaca
Krema:
·         500 g krem sira
·         400 ml slatkog vrhnja
·         3 jaja
·         150 g šećera u prahu
·         2 kašike oštrog brašna
Fil:
·         40 g maslaca
·         100 g čokolade za kuhanje

Priprema
1.    Kekse pomiješajte s kakaom, ulijte vrhnje, otopljeni maslac i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
2.    Dno kalupa za torte (24 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite. Pripremljenu smjesu ravnomjerno dobro utisnite u kalup.
3.    Sir i slatko vrhnje zajedno dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte jaja, šećer u prahu, brašno i ponovo izmiješajte.
4.    Smjesu ulijte u kalup, lagano poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta. Kad je pečen ostavite ga još 30-ak minuta u zatvorenoj ugašenoj pećnici.
5.    Maslac dobro zagrijte, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i poklopite. Nakon 2 minute dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.

Posluživanje
Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.
Savjet
Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag.

Izvor:www.coolinarika.com
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar