Sastojci
·
240 g mljevenih
keksa Dolcela
·
1 kašikica kakaa
u prahu Dolcela
·
50 ml slatkog
vrhnja
·
40 g maslaca
Krema:
·
500 g krem sira
·
400 ml slatkog
vrhnja
·
3 jaja
·
150 g šećera u
prahu
·
2 kašike oštrog
brašna
Fil:
·
40 g maslaca
·
100 g čokolade
za kuhanje
Priprema
1.
Kekse
pomiješajte s kakaom, ulijte vrhnje, otopljeni maslac i dobro izmiješajte
električnom miješalicom.
2.
Dno kalupa za
torte (24 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite. Pripremljenu
smjesu ravnomjerno dobro utisnite u kalup.
3.
Sir i slatko
vrhnje zajedno dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte jaja, šećer u
prahu, brašno i ponovo izmiješajte.
4.
Smjesu ulijte u
kalup, lagano poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta.
Kad je pečen ostavite ga još 30-ak minuta u zatvorenoj ugašenoj pećnici.
5.
Maslac dobro
zagrijte, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i poklopite. Nakon 2
minute dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.
Posluživanje
Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.
Savjet
Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag.
Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.
Savjet
Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag.
Izvor:www.coolinarika.com
0 komentari :
Objavi komentar