Uživajte
Uskoro veliki broj recepata
domaće i strane kuhinje.
Home » , , » Izuzetno brza voćna torta. Ne trebate peći.

Izuzetno brza voćna torta. Ne trebate peći.

Written By Hmm Njam Kuhaj on utorak, 17. listopada 2017. | listopada 17, 2017

Ovo je veoma lagana torta, takođe, jednostavna za pripremiti i ne zahtijeva mnogo vremena.



Sastojci

·  0.5 kg sira (svježi sir, neutralan)
·  200 gr šećera
·  0.5 kg slatke pavlake
·  3 kesice želatina
·  1 pakovanje bebi piškota
·  1 velika konzerva miješanog kompota
Ukras
·  2 pakovanja bebi piškota
·  0.25 l slatke pavlake

Priprema

 Za početak, možemo procijediti kompot i ako treba, još malo usitniti voće. Sokić nam neće trebati za tortu…mada, mogao bi se iskoristiti za neki želatinasti preliv od gore, preko nekog voća za ukrašavanje. 1 pakovanje piškotica isiječemo na sitne kocke. Sir pomiješamo sa šećerom i dobro umutimo mikserom. Slatku pavlaku odvojeno umutimo. Želatin potopimo u hladnu vodu po uputstvu na kesici. Tako ostavimo 10 minuta da nabubri. Kada je nabubrio, u jednu veću posudu sipamo vrelu vodu i posudu sa želatinom stavimo u nju. Miješamo dok se ne otopi. Kada je želatin pripremljen, ulijemo ga polako u umućenu slatku pavlaku i slobodno izmiješamo mikserom. Sada slatku pavlaku dodamo na umućeni sir sa šećerom. Na kraju, umiješamo voće i keks i masa (tačnije torta) je spremna za kalup.
Kalup ukrasiti na slijedeći način: dio mase staviti blizu ivice kalupa, na taj način da ostane mjesta za postavljanje piškotica. Šećernu stranu piškotica okrenuti prema vani, te tako poredati postepeno, ukrug.. Na kraju, kada smo u krug poredali sve piškotice (može ih se  naknadno malo zbijati…kada procijenimo koliko će nam trebati), sipamo svu masu i izravnamo. Važno je da masu malo stiskamo, kako bi se zalijepila za piškotice, da kasnije, kada skinemo okvir za kalup, ne otpadaju. Torta se stavi na par sati u frižider da se stegne i onda dekoriše. Banane za ukras premazati sa prokuhanim šećerom sa vodom (2:1) i posuti prah šećerom. Na izgled neće nešto posebno uticati, sem što će im dati neki sjaj. Ostalo je još umijesiti 0.25 l slatke pavlake pa dekorisati.
Parčad se jako lijepo sijeku i može čak jedna piškotica da bude osnova za sječenje jednog parčeta. Ovo je osvježavajuća poslastica i malo za promjenu, sasvim je zadovoljavajuća.

Prijatno!
SHARE

About Hmm Njam Kuhaj

0 komentari :

Objavi komentar