Sastojci
·
6-7 listova kora za pitu
·
400 g svježeg sira
·
1 jaje
·
1 kašika kiselog vrhnja
·
po ukusu soli
za premazivanje:
·
1 jaje
·
3 kašike ulja
·
3 kašike jogurta
umak:
·
1 mali krastavac
·
1 česmo bijelog luka
·
0.5 l jogurta
·
po ukusu so, biber
Priprema
· Sjediniti sir, jaje, kiselo vrhnje i so. Posebno umutiti jaje, ulje
i jogurt, za premazivanje kora. Sve kore isjeći na 4 trake. Na radnu plohu
staviti isječene trake, pa premazati sa malo smjese za premazivanje.
· Prekriti drugom trakom. Na jedan kraj staviti 1 kašiku fila sa
sirom.
· Preklopiti, pa nastaviti preklapanje, oblikujući trokutiće. Redati u pouljen pleh. Na isti način pripremiti i ostale trokutiće, dok se
sastojci ne utroše.
· Pouljiti, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 200 C. Peći dok ne
porumene. Pečene ostaviti par minuta!
· Poslužiti sa umakom (sitno naribati krastavac i češnjak,preliti
jogurtom,posoliti i pobiberiti, po ukusu.Sve sjediniti, pa ostaviti u frižider
bar pola sata, da se okusi prožmu)!
Posluživanje
Poslužiti toplo!
Poslužiti toplo!
0 komentari :
Objavi komentar